• knieen1.jpg
Trippelstoelen

Trippelstoelen

De MONDO trippelstoel is een individuele instelbare trippelstoel met rem. Met deze trippelstoel kunt u zich in huis zittend verplaatsen. De trippelstoel kan voor elke zithoogte gemaakt worden, beginnend bij 30 cm. Er zijn vele accessoires en onderdelen voor de trippelstoel te verkrijgen. Alle onderstellen van de trippelstoel zijn voorzien van vier zwenkwielen, waarmee u zich met de voet trippelend achteruit kunt bewegen. De twee achterwielen zijn beremd om meer zekerheid te bieden bij het opstaan en gaan zitten en worden met één handel bediend. Ook een elektrische rem behoort tot de mogelijkheden. De Mondo trippelstoel is leverbaar in twee uitvoeringen, gasveer of elektrisch hoog/laag bedienbaar. Beide trippelstoelen zijn uitgevoerd met een eenvoudig te bedienen kantelmechanisme van de zitting. Dit vergroot het zitcomfort en biedt hulp bij het opstaan. Het kantelen van de zitting kan naar uw gewicht worden ingesteld. 

Wanneer komt u in aanmerking voor een trippelstoel

U kunt in aanmerking komen voor een trippelstoel wanneer u zich in huis alleen zittend kunt verplaatsen en u niet in het bezit bent van een rolstoel welke geschikt is om in huis te gebruiken. Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor een trippelstoel als u gebruik moet maken van een kruk, looprek of rollator, maar u deze niet kunt gebruiken door een gestoorde hand- of armfunctie. Ook als u zich met de handen moet ondersteunen bij het staan, kunt u in aanmerking komen voor een trippelstoel. Daarnaast moet u wel langdurig de trippelstoel nodig hebben. Indien u alleen een staprobleem heeft, heeft u echter geen recht op een trippelstoel. 

Hoe vraagt u een trippelstoel aan

Als u een trippelstoel aan wilt vragen kunt u het beste vooraf contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar. Zij kunnen u vertellen of u een verwijsbrief nodig heeft van een arts of/en een ergotherapeutisch rapport. Het is ook mogelijk dat u rechtstreeks contact op mag nemen met een door uw zorgverzekeraar gecontracteerde leverancier.

Hoe verloopt het aanvraagproces van een trippelstoel

Nadat u een trippelstoel heeft aangevraagd, maakt de leverancier een afspraak voor een indicatiestelling en een passing. Dit kan in de showroom bij de leverancier of bij u thuis. Vaak heeft de leverancier een trippelstoel waarmee gepast wordt. Indien u in aanmerking komt voor een trippelstoel kan het zijn dat u een depot trippelstoel krijgt. Deze voldoet dan aan alle eisen die voor u van belang zijn. Indien er geen trippelstoel voorradig is wordt een nieuwe trippelstoel besteld.

icon

Wilt u een trippelstoel bestellen?

Neem dan contact met ons op!      

Contactformulier

Heeft u vragen of bent u op zoek naar een zorgverstrekker of
revalidatievakhandelaar in uw regio? Neem dan contact met ons op!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Heeft u vragen? Bel ons!

0412 465116